m@dsen.Viewer

Viewer

Har du nogensinde sendt billeder til andre personer eller lagt billeder op på Internettet for andre at se på? - og så erfaret at folk ikke kan se billederne, enten fordi, de ikke har et program, der kan vise billederne, eller fordi de ikke kan finde ud af, hvad de skal gøre.

Med m@dsen.Viewer kræves der kun en browser, så du kan nu lægge en billedfremviser op på Internet eller på en CD-rom (med autostart), så stort set alle kan få vist dine billeder på en smart måde.

m@dsen.Viewer:


 

Krav til m@dsen.Viewer

En browser der minimum understøtter JavaScript 1.1 - f.eks:

Fuld udnyttelse af Vieweren fås med understøttelse af JavaScript 1.3 og CSS2 - f.eks:


Brug af m@dsen.Viewer

De billeder, der skal vises, skal være nummereret fortløbende begyndende med nummer 1. Alle billederne skal være i samme format, som skal være et format som kan vises af en browser. De fleste nyere browsere kan vise .jpg, .jpeg, .gif, .png og .bmp filer, og Microsoft Internet Explorer kan desuden vise .wmf, .emf, .xbm, .dib, .jif og .rle filer.

Hvis du ikke ønsker at omdøbe alle dine billeder manuelt, så har programmet Total Commander et fortrinligt værktøj til at foretage fortløbende nummerering af udvalgte filer.

Ved upload til Internet skal alle filnavne overføres med udelukkende små bogstaver (lowercase). Programmet Total Commander er ligeledes fortrinligt til at udføre FTP-overførsler af filer til din hjemmesideplads på Internettet.

m@dsen.Viewer består af følgende filer:

 1  index.htm  Framesettet, som viser m@dsen.Viewer
2panel.htmNavigationspanelet i toppen af m@dsen.Viewer
3sorry.htmFejlbesked, hvis JavaScript ikke er understøttet
4start.htmStartsiden
5end.htmSlutsiden
6about.htmOm m@dsen.Viewer
7help.htmHjælp
8standard.cssStandard stylesheet til farver og skrifttyper
9css/*.cssMappe med alternative stylesheets (33 stk.)
10*.jpgBlomsterbilleder til test af m@dsen.Viewer (10 stk.)
11*.gif16-farvers billeder som hjælp til at lave nye .css filer (2 stk.)
12winopen.exeBruges til at starte m@dsen.Viewer i din standard-browser (kræver tilstedværelse af autorun.inf)
13autorun.infBruges til at starte m@dsen.Viewer automatisk fra en CD-ROM disk (kræver tilstedværelse af winopen.exe)
 
 1. Antallet af billeder og billedtype samt evt. sti til billedernes placering (hvis de ikke er placeret i samme mappe som de øvrige m@dsen.Viewer filer) angives ved at ændre henholdsvis linje 17, 18 og 19 i filen panel.htm.
   
 2. Overskrift og velkomst ændres fra linje 146 i filen start.htm, markeret med  <!-- START HER -->
   
 3. Nye farvetemaer til m@dsen.Viewer kan tilføjes ved at oprette nye .css filer baseret på de eksisterende filer. Temaerne kan føjes til Viewerens liste fra linje 139 i start.htm. Det anbefales kun at ændre i de kommenterede linjer i .css filerne.
   
  Du kan også angive det ønskede farvetema i URL'en (linket) til Vieweren ved at skrive et ? -tegn efterfulgt af filnavnet på den ønskede .css fil i slutningen af URL'en - f.eks:
   
   
  Hvis du angiver en ikke-eksiterende .css fil, så vil standard.css blive brugt.
   
 4. På tilsvarende vis kan du angive en alternativ placering af billedfilerne ved at skrive et # -tegn efterfulgt af placeringen (relativt eller absolut) i slutningen af URL'en - f.eks:
   
   
  Hvis du ønsker at angive både farvetema og placering af billedfiler i URL'en, så skal du angive farvetemaet før stien til billedfilerne - f.eks:
   
   
  ellers vil det ikke virke i visse browsere (f.eks. Netscape 7.x / Mozilla).
   
Det anbefales på det kraftigste kun at bruge Notesblok (eller en lignende ren tekst-editor) til at ændre i filerne panel.htm, start.htm og *.css

 

Sidst opdateret den 28. juni 2005. Download m@dsen.Viewer (374.399 bytes).

 
Hjem
11847