Internationale Valutakoder

Dollartegn

Med formularen på denne side kan du slå de internationale 3-bogstavers valutakoder (ifølge ISO  4217) for de fleste af Verdens lande op.

Landenes og valutaernes navne bliver på denne side vist med dansk stavemåde (hvis en sådan eksisterer).  Landenes og valutaernes engelske navn kan slås op på siden International Currency Codes.


Nogle lande har to koder for den samme valuta (f.eks. Armenien), og nogle lande bruger mere end én valuta (f.eks. Andorra).  Derfor er formularen forsynet med tre feltpar for Valutakode og Valutanavn.

Hvis et land bruger et andet lands valuta, så er det angivet i valutanavnet - ellers er valutaen specifik for landet (d.v.s. at valutaen for Liberia er Liberiansk Dollar og ikke US Dollar, som det f.eks. er for Palau).  Valutanavne i firkantet parantes [ ] er udgået.

I feltet  Valuta 1 - Kode  vil gentagne tryk på OK-knappen springe til det næste land, som bruger samme valuta (hvis valutaen bruges af mere end ét land).

I feltet  Fritekst  kan du indtaste en del af navnet på en valuta, hvorefter Valutakode og Valutanavn vil blive fundet for alle lande, hvis valutanavn indeholder den angivne tekst.  Hvert nyt tryk på OK-knappen til højre for fritekst-feltet vil springe til det næste valutanavn, som indeholder den indtastede tekststreng.  F.eks. vil fritekst-søgning på "lira" finde følgende valutaer:

Valuta 1 Kode: (Gentag tryk)
Navn:
Valuta 2 Kode: Udfyld det ønskede
felt og tryk på
OK-knappen til
højre for feltet
for at få de øvrige
felter udfyldt.
Navn:
Valuta 3 Kode:
Navn:
 
Fritekst Navn:

Land:

 
I browsere med langsom JavaScript afvikling kan der gå nogle sekunder, inden Valutakode, Valutanavn eller Land bliver fundet.  Ved fritekst-søgning kan visse browseres JavaScript-fortolker ikke skelne mellem store og små bogstaver for nogle af tegnene ud over A-z  (f.eks. É og é).

 

Vis Liste:

sorteret efter Valutakode
sorteret efter Valutanavn
sorteret efter Landenavn
 
baseret på Fritekst-søgning

 
Ved langsom JavaScript-afvikling kan det tage temmelig lang tid, inden listen bliver vist.  Det kan især tage lang tid den første gang  sorteret efter Valutakode/navn  vælges.  Nogle browsere (Microsoft Internet Explorer) kan måske foreslå at afbryde scriptet - svar blot Nej til dette.
 

Sidst opdateret den 3. februar 2003. Download denne side uden grafik (17.892 bytes).